16.4.11

Lördag = ledig


Bild JOSEF och jag

Nu är det supergoda brödet färdigbakat. Ska dricka en kopp te i solen och till det en skiva av mitt nybakade bröd och verkligen känna efter att det är lördag och jag är ledig.

Högbobrödet

5 dl filmjölk
1 dl sirap

2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk vetegroddar
1/2 dl vetekli
3/4 dl rågkross
3/4 dl solrosfrön
1 1/2 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl russin
knappt 1 dl mandlar, hela & skalade
1 dl torkade aprikoser

Blanda först alla torra ingredienser innan filmjölken och sirapen tillsätts. Häll upp i smord 1 1/2 liters brödform. Strö över lite mjöl. Grädda i ugn 175 grader i ca 80-90 minuter.

A wonderful bread with apricots and almonds.

Inga kommentarer: