13.5.10

Soppa

är enkelt och gott, till och med tonårsdottern som precis satt in tandställning välkomnar lättuggade middagar i form av soppa. Den här klassikern är aldrig fel.

Sockerärtssoppa med mozzarella
och crostini
300 g färska sockerärter
10 cm purjolök
1 msk smör
8 dl grönsaksbuljong
1/2 dl grädde
1 äggula + 2 msk grädde
salt och nymald peppar
1 förp minimozzarella


Strimla ärter och purjo. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs det strimlade lätt utan att det tar färg. Häll i buljongen och låt sjuda i 10 min utan lock. Mixa soppan slät och passera genom en sil i en kastrull. Hetta upp soppan och häll i 1/2 dl grädde. Vispa ihop äggulan och 2 msk grädde och vispa ner detta i soppan. Rör någon minut tills den tjocknar något. Smaka ev av med salt och peppar. Servera med minimozzarella och crostini...


Crostini Stek 8 tunna baguetteskivor på båda sidor i lite olivolja så de får en gyllene färg. Blanda 3 msk hackad persilja, 1 riven vitlöksklyfta, rivet skal från 1 ekologisk citron och en nypa flingsalt på en tallrik och vänd crostinin däri.

Inga kommentarer: